II Marxa contra l’Atur i la Precarietat a Catalunya [Actualitzat]

Comunicat nº 3 II Marxa contra l’atur, la precarietat i en defensa dels drets socials

Després de més de 110 km de marxa al llarg de sis dies i travessar diverses comarques de Barcelona i passar per 15 ciutats, la II Marxa contra l’atur, la precarietat i en defensa dels drets socials va arribar a la ciutat de Barcelona on va ser rebuda a la plaça Urquinaona per la ciutadania solidària, aturats/es que havien participat en alguna etapa del recorregut, treballadors/es de CCOO, IAC, CGT, co.bas, CNT, col.lectius d’inmigrants, feministas de la Marxa Mundial de les Dones, representants dels principals sindicats que donaven suport a la marxa Joan Carles Gallego i Simón Rosado de CCOO, Luis Blanco de la IAC, Rosa Cañadell d’USTEC, Diego Rejón de la FM de CGT, així com representants d’entitats cíviques i polítiques, representants d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, el senador JJ Nuet, etc.

Després de baixar per Via Laietana la Marxa va entrar a la plaça de Sant Jaume i una representació es va dirigir al Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per fer entrega de la moció en dues reunions demanades i registrades en termini i forma.

Davant la resposta negativa de la Presidència de la Generalitat a rebre, justificant pel caràcter no laborable de la jornada….. (1), els portaveus de la II Marxa es van reunir amb una representació de l’ajuntament de Barcelona formada per la Sra. Kati Carreras comissionada de l’Alcalde Sr.Jordi Hereu , el tinent d’alcalde Ricard Gomà i la regidora Isabel Rivas.

La delegació de la II Marxa formada per Hugo Colacho, Jesús Plaza i Diosdado Toledano va lliurar la moció de la II Marxa als representants municipals els quals després d’un breu diàleg es van comprometre a repartir entre la resta de grups municipals i estudiar-la.

A la Plaça de Sant Jaume a l’espera que informaran els portaveus de la Marxa dels manifestants van ser amenitzats per cantautors solidaris.

En sortir de la reunió amb la representació de l’Ajuntament de Barcelona els portaveus van informar a les persones reunides del resultat, després de reconèixer el suport de totes les organitzacions, entitats i persones que van donar suport la II Marxa, es va fer una crida a seguir units en la lluita contra l’atur, la precarietat, i en defensa dels drets socials, a realitzar el seguiment dels compromisos adquirits pel conjunt d’ajuntaments visitats, a organitzar-se en assemblees d’aturats / es i en plataformes unitàries de la Marxa, després d’això la concentració va finalitzar.

La II Marxa en el conjunt dels seus sis etapes ha estat rebuda i ha connectat amb milers de ciutadans / es solidaris, ha estat un primer pas per sensibilitzar amplis sectors de la ciutadania i de la classe treballadora sobre les conseqüències de l’atur massiu i la precarietat , divulgar les propostes i alternatives reivindicatives contingudes en la moció presentada als ajuntaments, en el document de mesures urgents i de carta de drets continguts en els 20.000 exemplars distribuïts durant la preparació i realització de la Marxa.

Agraïm el treball dels / les periodistes i mitjans de comunicació, TV, Ràdio, Premsa, webs, tant d’àmbit estatal, autonòmic com local que han informat amb sensibilitat de la realització i objectius de la II Marxa i han permès que la nostra veu pugui arribar al cor i la ment de milions de ciutadans / es.

Expressem el nostre reconeixement a totes les persones, a les entitats i col.lectius que han participat en la preparació de la II Marxa, que en col.laboració amb els ajuntaments o pel seu compte, van facilitar l’aigua, els esmorzars, els dinars, i sopars amb els quals de manera frugal vam poder recuperar les forces i seguir la Marxa.

Aquesta II Marxa ha estat possible per l’esperit d’unitat dels seus participants. Han estat 6 dies d’esforç, de butllofes als peus, d’enyorança de la família, però sobretot ha estat un exercici de llibertat i solidaritat, una experiència de fraternitat que sempre recordarem i que serà molt útil per continuar en la mobilització contra l’ atur, la precarietat i en defensa dels drets socials.

En Memòria:

Mentre escrivíem aquest comunicat hem rebut la trista notícia de la mort del company Simón Rosado, responsable d’acció sindical de la CONC, que va recolzar des del primer dia la realització de la II Marxa i va participar directament en alguns dels seus trams malgrat el patiment que li ocasionava una recent intervenció quirúrgica en lloc especialment molest.

Guardarem en el nostre record el seu compromís solidari amb la Marxa que fem extensiva al company de CCOO Rafael Milla mort mesos abans i que es va distingir en el suport a la II Marxa.

Enviem el nostre condol als seus familiars més propers, companys / es i amics / es.

Comissió comunicació de la II Marxa contra l’atur a Catalunya

Nota:

(1) Davant les preguntes dels mitjans de comunicació sobre l’actitud incompressible de la Presidència de la Generalitat de no rebre a la delegació de la II Marxa, que contrasta amb la rebuda de tots els ajuntaments de vegades amb l’alcaldessa i regidors a la porta de l’edifici municipal, adjuntem la carta de sol.licitud de la reunió registrada en temps i forma.

En una primera valoració res justifica l’actitud de la Presidència, l’excusa de ser un dia no laborable no se sosté, i és demostrativa d’una falta de sensibilitat social i política preocupant, que repeteix el que va passar fa 14 anys on l’ajuntament de Cornellà no rebre a la R Marxa contrastant amb la recepció de la majoria i de la pròpia presidència de la Generalitat per aquell temps.

Esperem i desitgem en breu una rectificació d’aquesta actitud.

Comparteix: