La Vaga General a Cerdanyola

Els piquets entren a l’Ajuntament de Cerdanyola

Des de primera hora del matí a Cerdanyola del Vallès s’ha fet un piquet itinerant de pràcticament 200 persones, que ha aconseguit tancar completament el mercat de Fontetes i el de Serraparera ha funcionat a mig gas. També s’han tancat els principals supermercats de Cerdanyola i a les 13:00 s’ha fet una concentració davant l’ajuntament.
En aquesta concentració, s’ha entrat dins de l’ajuntament i s’ha pujat amb l’ascensor fins a la primera planta i després s’ha tornat a fer una marxa per tota la ciutat, amb una participació d’unes 400 persones.

La meitat de la plantilla de Sincrotron a Cerdanyola secunda la vaga

Amb una estimacio realista, el 50% d la plantilla de l’ accelerador de partícules Sincrotron de Cerdanyola està exercint el seu dret de vaga. L’activitat d les empreses externes esta practicament paralitzada.

El 53,4% del professorat de Cerdanyola, Montcada i Reixach i Ciutat Badia vota sí a la vaga

Les assemblees de mestres que s’han fet aquests dies als centres d’ensenyament primari i secundari de la zona central del Vallès han donat un resultat positiu a participar de la vaga general del dimecres. El comput global ha sumat 551 vots a favor, 410 vots en contra i 72 abstencions. Per tant, la majoria dels 45 CEIP i IES ubicats en aquests municipis tancaran el 29 de setembre.

 

Seguiment multitudinari de la vaga general a la UAB

Els piquets de la UAB informen que les aules de la universitat estan desertes, algunes biblioteques tancades i les que no ho estan es veuen buides, els restaurants en complet silenci i la plaça cívica buida. Expliquen que el piquet de la nit va sumar unes 50 persones, tot i que les treballadores de la neteja han fet una demostració de perícia a l’aconseguir aturar el bus flotat per la empresa abans de la seva sortida. No ha calgut informar a les treballadores, pq no hi ha hagut treballadores a les que informar. A partir de les 7, el piquet ha augmentat en número fins a sumar més d’un centenar de persones, que s’han distribuït per les diferents vies d’entrada a la universitat (4 piquets inicialment, que a les 9 hem ampliat a 5). Els piquets han sigut informatius, però individualitzats. Els ocupants de cada vehicle que volia entrar a la universitat ha sigut degudament informats dels motius de la vaga i dels riscos individuals i col·lectius de no fer-hi seguiment. Cap a les 8, la feina dels piquets s’ha vist significament reduïda doncs els Mossos han començat a desviar el tràfic cap a l’AP-7 argumentant que “la universitat estava tancada”. Els Mossos han evitat el col·lapse de l’AP-7 com va passar en la vaga de funció pública. Tot i així, uns pocs vehicles han intentat entrar a la universitat pel carril de sortida i fins i tot han fet conats d’atropellament. De moment la vaga transcorre amb tota normalitat amb un seguiment visible que estimem d’un 99%.

(informació extreta de 29-s.net

http://cerdanyolaenvaga.blogspot.com/

Comparteix: