El Compromís per Cerdanyola commemora la Diada a peu de carrer

Durant tot el matí la gent del Compromís ha estat repartint informació sobre la seva proposta política per al poble, sobre la situació inexplicable d’endarreriment de les obres del nou hospital comarcal i la lluita per a que aquest equipament sigui públic i parlant amb els veïns i veïnes de les mancances de Cerdanyola.

A més a més, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el Compromís per Cerdanyola va fer saber quina era la seva posició davant la commemoració de l’11 de setembre de 1714 i va promoure una particular ofrena floral amb flors fetes manualment per tots aquells que ho van voler.

Us deixem amb el text que el Compromís va fer arribar ahir dissabte a la gent que va passejar-se pel centre de la nostra ciutat.

Manifest del CpC en motiu de la Diada Nacional 2010

Onze de setembre de 2010: compromís amb el dret a decidir

El 2010 passarà a la història del poble català com l’any en què esclatà de manera inequívoca i definitiva, la voluntat d’exercir el dret a decidir el nostre futur col·lectiu… un dret fonamental de tots els pobles, i que els estats espanyol i francès es neguen a acceptar. El 2010 serà l’any de les consultes per la independència, on a Cerdanyola, com en tantes altres viles i ciutats catalanes, la societat civil ha estat capaç d’organitzar una consulta popular, malgrat els impediments per part del govern municipal, i dels partits polítics majoritaris. El mateix any en què la capital catalana ha viscut la major manifestació independentista de la història, i on davant del món sencer va quedar palesa la nostra ferma voluntat de decidir de quina manera volem construir el futur del nostre país.

I és precisament per tot això que ha passat al llarg del darrer any, que des del Compromís per Cerdanyola, com a organització política municipalista que defensa els drets de les classes populars i l’autodeterminació dels pobles, hem decidit no participar de l’acte institucional que cada any organitza l’Ajuntament. Les raons són múltiples. En primer lloc, l’ajuntament de Cerdanyola que avui commemora institucionalment l’onze de setembre, és el mateix que el passat mes de juny no va donar suport a la consulta pel dret a decidir del poble català, fins el punt de posar impediments que fessin deslluir una iniciativa profundament democràtica com és el dret a consultar a la població quin rumb volem que prengui el nostre futur. D’altra banda, l’acte institucional de l’onze de setembre s’ha convertit en una desfilada on els partits polítics que no han estat capaços de plantar cara a un estat espanyol repressor i a un sistema econòmic ruïnós, ens han conduït a una de les pitjors crisis econòmiques que hem patit, i on com sempre, són les classes populars les que estan rebent les pitjors conseqüències. Aquests partits, com cada any, s’ompliran la boca de bones paraules per seguir fent creure que són la solució als problemes, quan encara no s’han adonat que el problema són ells.

Per tot això, i per mantenir ben alta la dignitat del nostre poble, enguany més que mai, l’onze de setembre el commemorarem al costat de les persones, recollint propostes a peu de carrer per construir una Cerdanyola millor en uns Països Catalans lliures i democràtics.

Visca la terra!

Cerdanyola, 11 de setembre de 2010

Comparteix: