L’ajuntament desallotja “S’ha acabat el bròkil” d’un local municipal

L’associació “S’ha acabat el bròkil” va organitzar ahir dijous un acte de protesta davant de l’Ajuntament de Cerdanyola per “denunciar, davant tota la ciutadania de Cerdanyola, l’actitud antidemocràtica de la Regidora Consol Pla, que mitjançant la política dels fets consumats” va desallotjar el col·lectiu del local municipal de l’Av. Espanya 8, espai que des de fa dos anys comparteix amb Castellers de Cerdanyola. Durant una hora les 19 famílies que conformen l’associació van realitzar el repartiment setmanal de cistelles ecològiques, van llegir un comunicat públic i van distribuir octavetes informatives entre els ciutadans i ciutadanes que s’hi van apropar.

Portaveus del col·lectiu van relatar que des de fa 15 dies reben pressions per part del servei de cultura per que abandonin el local, i el passat dilluns 19 de juliol  la regidora Consol Pla va ordenar “canviar el pany de la persiana del local per impedir la nostra entrada” i “retirar els objectes propietat de l’entitat i dels seus membres”.

També van aclarir que en cap moment s’han negat a abandonar el local, on l’Ajuntament vol ubicar un Banc d’Aliments, però sí han exigit ser reubicats a un altre espai municipal on poder realitzar amb normalitat la seva activitat. En aquest sentit, recorden que el passat 14 de juny van reunir-se amb la Regidora Consol Pla per trobar una solució, on la també portaveu del govern municipal va reconèixer que “com entitat del municipi degudament registrada teníem dret a fer ús d’un local municipal” i es va acordar que “fins que no tinguéssim aquest espai alternatiu on poder desenvolupar normalment la nostra activitat no marxaríem del local de l’Av. Espanya 8″.

D’ença la reunió la regidoria de cultura només ha ofert al col·lectiu la possibilitat d’utilitzar el centre cívic de Serraparera, però des del col·lectiu afirmen que “no s’ajusta a les nostres necessitats d’espai ni d’horari i dia, doncs actualment ja hi conviuen diverses entitats”. També denuncien que “vam proposar altres alternatives, com el local de l’Associació de veïns de Sant Ramon, però des de Cultura no han volgut fer cap més gestió en aquest sentit, segons se’ns va comunicar, per ordre de la Regidora Consol Pla”. És per aquest motiu que “S’ha acabat el bròkil” consideren que encara no s’ha complert l’acord i exigeixen el seu dret a continuar la seva activitat en el mateix emplaçament que els darrers dos anys.


Comunicat de “S’ha acabat el bròkil”:

AMB DIÀLEG, TOT. AMB IMPOSICIONS, RES!

L’associació “S’ha acabat el bròkil” som un col·lectiu de Cerdanyola aplegat per reflexionar i actuar vers el canvi social en termes de sostenibilitat, justícia social i decreixement, tot fent camí a través del cooperativisme i del consum crític i responsable.

Fa més de dos anys vam adreçar-nos al servei de Cultura de l’Ajuntament per sol·licitar un espai on dur a terme la nostra activitat. La llavors Cap del Servei ens va posar en contacte amb Castellers de Cerdanyola perquè poguéssim fer us, de forma compartida, d’una sala al local municipal de l’Av. Espanya 8. Durant tot aquest temps ambdues entitats hem dut a terme un perfecta convivència.

El passat 10 de juny l’actual Cap del Servei de Cultura es va personar a dit local per informar-nos que havíem d’abandonar l’espai de forma immediata. L’única explicació va ser que es tractava d’una decisió presa per la seva cap, la Regidora de Cultura Consol Pla (CiU).

El dia 14 de juny va tenir lloc un reunió en la que hi van participar la Regidora Consol Pla, la Cap de Cultura i 3 membres de la nostra associació en la que es va arribar als següents acords:

  • Que la Regidoria de Cultura necessitava l’espai que nosaltres utilitzàvem per donar cabuda a un altre servei, el Banc d’Aliments.
  • Que “S’ha acabat el bròkil” com entitat del municipi degudament registrada teníem dret a fer ús d’un local municipal.
  • Que donat que l’espai que es necessitava era el que nosaltres usufructuàvem, se’ns facilitaria un espai alternatiu per dur a terme la nostra activitat.
  • Que fins que no tinguéssim aquest espai alternatiu on poder desenvolupar normalment la nostra activitat no marxaríem del local de l’Av. Espanya 8.
  • Que el servei de Cultura facilitaria el contacte amb espais i entitats municipals per a poder re-ubicar l’activitat de l’associació “S’ha acabat el bròkil”.

D’ençà la reunió del dia 14 de juny només se’ns ha proposar un local, el Centre Cívic de Serraparera, que no s’ajusta a les nostres necessitats d’espai ni d’horari i dia, doncs actualment ja hi conviuen diverses entitats. Nosaltres vam proposar altres alternatives, com el local de l’Associació de veïns de Sant Ramon, però des de Cultura no han volgut fer cap més gestió en aquest sentit, segons se’ns va comunicar, per ordre de la Regidora Consol Pla.

Des de fa 15 dies rebem pressions per part del servei de Cultura per abandonar el local de l’Av. Espanya 8 tot i no disposar de cap espai alternatiu. El divendres 16 de juliol se’ns va informar que el servei de Cultura, de forma unilateral, havia decidit retirar els objectes propietat de l’entitat i dels seus membres del local de l’Av. Espanya 8.

Finalment, el passat dilluns 19 de juliol vam poder comprovar que s’havia consumat el desallotjament de la nostra entitat del local que fa més de dos anys que fem servir, després que la Regidora Consol Pla hagi ordenat canviar el pany de la persiana del local per impedir la nostra entrada.

A dia d’avui ens trobem sense cap espai on realitzar la nostra activitat i és per aquest motiu que hem decidit aplegar-nos davant de l’Ajuntament de Cerdanyola per:

  • Denunciar, davant tota la ciutadania de Cerdanyola, l’actitud antidemocràtica de la Regidora Consol Pla, que mitjançant la política dels fets consumats ens ha desallotjat del local de l’Av. Espanya 8.
  • Exigir el compliment per part del servei de Cultura dels acords del dia 14 de juny i que se’ns permeti continuar fent us del local de l’Av. Espanya 8 fins que tinguem un espai alternatiu on realitzar la nostra activitat amb normalitat.

Associació “S’ha acabat el bròkil”
22 de juliol del 2010

Contacte: shaacabatelbrokil@gmail.com

Comparteix: