Jornada de les CAV sobre Serveis Públics

spublicsLes Candidatures Alternatives del Vallès convoquen una jornada de debat sobre Serveis públics

La jornada tindrà lloc el proper dissabte dia 3 de juliol i les Candidatures alternatives del Vallès la convoquen amb l’ànim de reflexionar sobre la situació dels serveis públics a la comarca.

El procés de privatització dels serveis públics està arribant a extrems no sospitats més que pels més lliberals. La recollida d’escombraries, la neteja viària o d’equipaments, la jardineria, o el manteniment van obrir pas dins els nostres ajuntaments al que s’anomena de forma eufemística externalització. Però darrere han vingut els serveis d’infants, juvenils i culturals, les llars d’infants o l’atenció a la gent gran.

Durant els últims anys hem provat la recepta liberal i sembla que els que dèiem que només podia que encarir el servei o disminuir-ne la qualitat mentre empitjorava les condicions laborals, teníem raó. Hem pogut comprovar amb fets que no és cert que la privatització hagi portat competència i aquesta abaratiment dels serveis. El que si ha portat ha estat precarització dels llocs de treball a l’administració i empitjorament de les condicions per als treballadors i treballadores que els ocupen. Igualment, la privatització ha portat un augment en l’opacitat de la gestió dels serveis públics, allunyant-la dels seus usuaris i propietaris que som tots els ciutadans.

Des de les CAV considerem, però que no es tracta d’un procés irreversible i que un cop vistos els perversos efectes de la privatització de serveis públics és moment d’aturar aquesta via. Considerem que cal evitar la privatització de cap altre servei i començar la recuperació paulatina per a l’administració de tots aquells que ara són de gestió privada.

És per tot això que convoquem una jornada de treball que sota el títol Serveis Públics al Vallès: elements per a una política municipal alternativa” preveu fer una auditoria precisa de la situació de privatització dels serveis públics a la nostra comarca, per saber quines són les empreses beneficiàries d’aquests serveis i en quines dates caduquen les concesions. Per fer aquesta auditoria comptarem amb la participació de l’economista Miren Etxezarreta del seminari TAIFA que explicarà les claus dels procés privatitzador al nostre país. De tota manera l’objectiu final de la jornada és establir una sèrie de criteris i de propostes per a iniciar un canvi en la situació en defensa d’uns serveis públics universals i de qualitat.

Segons el conseller comarcal de la plataforma de candidatures alternatives, Juan Antonio Pérez “aquesta proposta de tornar a la gestió directa per part de l’administració dels serveis públics és un dels principis que compartim totes les candidatures i que alhora ens diferencia de la resta de partits polítics que venen protagonitzant aquesta febre privatitzadora, des del PP fins a ICV”.

L’amfitrió d’aquesta nova activitat de les CAV serà Compromís per Cerdanyola, nou projecte polític cerdanyolenc del que forma part el PAS, una de les candidatures signants de la coalició CAV ara fa 4 anys.

http://www.compromispercerdanyola.cat/

Convocatòria:
Dissabte, 3 Juliol, 2010 – 09:30
Comparteix: