Sobre l’aturada de les obres del pont sobre el Riu Sec

DSCF1165_webEl passat dijous 29 d’abril el Compromís per Cerdanyola va convocar una roda de premsa per fer pública la seva postura sobre l’aturada de les obres de construcció del nou pont sobre el Riu Sec, recentment aturades per decret d’alcaldia. Segons fonts municipals el pont, un dels projectes finançats amb els fons FEIL del 2009, està un metre per sota de la cota d’inundabilitat, fet que podria provocar, en cas de riuades, inundacions al Passeig de les Acàcies, amb el consegüent perill per a les persones que hi viuen.

Comunicat del Compromís per Cerdanyola:

Arran de l’aturada de les obres de construcció d’un pont sobre el Riu Sec al Passeig del Pont el Compromís per Cerdanyola vol pronunciar-se en el següent sentit:

1. Entenem que per raons de seguretat la suspensió de les obres és una decisió correcta. Resulta inadmisible que en una obra d’aquesta magnitud es produeixi un error d’un metre d’alçada.

2. Entenem que l’anterior alcalde, la regidora de territori i la presidenta de la comissió especial del Riu Sec i els partits a que representen ICV i PP han d’assumir la responsabilitat política d’aquest desgavell.

3. Així mateix creiem que el govern de la Generalitat ha d’aclarir la responsabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua per no haver aturat l’obra abans.

4. Finalment creiem que el nou govern local té la responsabilitat de publicar un informe económic que contingui el pressupost inicial de l’obra, la desviació sobre el mateix que fins ara s’hagi produit i la solució que es pensi adoptar a partir d’ara amb l’augment de cost que corrrespongui

5. Demanem al govern local que procedeixi legalment contra els responsables d’aquest desgavell pels actes de negligencia que puguin haver comés.

6. Des d’el compromís volem fer saber a la ciutat que el pressupost d’aquesta obra inicialment és de 1,8 milions d’euros i amb una desviació que haura de pagar el nostre Ajuntament és inútil. Aquesta obra només té sentit si es vincula a la futura remodelació del Passeig del Pont que es pretén urbanitzar. Una obra d’una gran magnitud de la que la ciutat no està ben informada i que gairebé no s’ha debatut.

 

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/sobre-aturada-obres-pont-sobre-riu-sec

Comparteix: