Contra l’atur i la retallada de drets

Manifest del Compromís per Cerdanyola en motiu del 1er de maig del 2010

Més de 600.000 persones es troben actualment aturades a Catalunya, i prop d’un milió i mig cobren menys de 1.000€ al mes. Cada cop més famílies no arriben a final de mes i veuen el seu futur amb gran incertesa, escanyades per les hipoteques, l’atur i els baixos salaris i pensions.

Les treballadores i els treballadors observem com la resposta del govern front l’allau d’acomiadaments no és altra que una nova reforma laboral per flexibilitzar l’acomiadament i liquidar més drets laborals. Els serveis públics i les polítiques socials tampoc s’escapen d’aquesta ofensiva, i dia rere dia proliferen plans de privatització argumentant la necessitat d’estalvi en la despesa pública, fet que contrasta amb els milers de milions d’euros que les administracions regalen a la banca i les grans empreses. Alhora, la campanya de criminalització contra els treballadors nouvinguts no té precedents, a qui es culpabilitza de l’atur, fomentant així el racisme, l’odi i la divisió entre els treballadors.

Des del Compromís per Cerdanyola pensem que el govern local pot dur a terme mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi pels prop de 5.000 cerdanyolencs que es troben sense feina, i exigim la seva posada en funcionament. Mesures com l’augment del pressupost de serveis socials, obertura d’una línia d’ajuts per a fomentar el cooperativisme i altres formes d’ocupació o l’increment de places a l’escola d’adults, entre d’altres. Malauradament, sabem que els grups polítics dels consistori prefereixen continuar disputant-se el poder per fer-se amb sucosos sous públics.

Per aquestes i moltes raons més, cal que tots els treballadors i treballadores ens organitzem, que sortim al carrer en defensa dels nostres drets, perquè la crisi no l’hem creat nosaltres i no l’hem de pagar.

Visca el 1er de maig!

Comparteix: