El món de Gálbanor s’acosta a Cerdanyola

Passaven ja deu minuts de dos quarts de vuit, hora prevista per a l’inici de l’acte, però el protagonista de la tarda, Iván González Galdeano, no deixava de saludar i agrair a tots els assistents que l’acompanyessin en una tarda que de ben segur recordaria tota la vida. La tarda del 12 d’abril de 2010, la tarda en què, finalment, després de gairebé tres anys treballant, va poder presentar la seva primera novel·la.

presentacionPotser es una mica agosarat utilitzar la paraula “finalment” i és que l’autor de Gálbanor. Las Tres Puertas, només te 20 anys. Veí de Cerdanyola, compagina els estudis de dret a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la seva gran passió: l’escriptura. El resultat és una novel·la que recull el bo i millor de les seves preferències literàries.

“De Tolkien he heretat la inquietud per crear mons, per forjar realitats”, afirmava el jove autor mentre avançava que tot i que a primera vista la novel·la pot semblar “una còpia més de El senyor dels anells”, el text presenta una dosi considerable de realisme que ajuda al lector a identificar-se amb els personatges, a aprofunir en la seva psicologia i entendre per què actuen com actuen quan es troben en una situació extrema com és el cas d’una guerra civil, el fil conductor de la història. Així doncs, el regne de Gálbanor, tot i emmarcar-se en un temps i en un espai indefinit podria trobar-se a un pas de nosaltres ja que els personatges no estan exempts de llums i d’ombres.

Per a presentar la seva obra, Iván González no va estar sol, va comptar amb el recozament del seu editor, Pere Homs (Quarentena Ediciones) i de l’escriptor, mestre i pedagog Jaume Cela amb qui l’autor manté un vincle molt especial ja que es tracta del director del centre on va passar els seus anys d’infància, el CEIP Bellaterra. El mestre va destacar de l’alumne la fluïdesa verbal que ja de ben petit caracteritzava l’autor. “Vaig preveure que series un gran advocat, però no un gran escriptor”, va apuntar Jaume Cela tot bromejant sobre les aptituds del seu alumne.

L’acte va finalitzar amb una gran ovació qe va donar pas a una llarga cua per a immortalitzar el moment amb una dedicatòria i una signatura de l’autor, i és que potser d’aquí a uns anys el nom d’Ivan Gonzále ressonarà entre el panorama literari, si més no, cal apuntar que Pérez-Reverte, Dumas o Tolkien, referents literaris del jove escriptor cerdanyolenc, en el seu dia, també van començar de zero.

http://www.elmundoconocido.blogspot.com/

Comparteix: