Les escoles bressol municipals a debat

Després de molts anys esperant la creació d’escoles bressol municipals, dèficit que patim i que sembla avançar cada cop més lentament, ens trobem amb el debat de l’últim ple municipal del mes de març sobre el model de gestió d’aquestes.

L’equip de govern – PSC i CIU – va parlar de “gestió indirecta” on cal parlar de privatització, donat que es parla de posar en mans privades un equipament públic, i va defensar la seva conveniència. Aquest model ja fa anys els mateixos socialistes el van implantar amb l’escola municipal de Montflorit, la primera escola municipal que es va crear a Cerdanyola, model que el govern anterior de Morral va mantenir renovant el conveni a la persona que gestiona el centre.

Per diverses circumstàncies i durant el mandat anterior es va posar en marxa l’escola bressol Cordelles de gestió pública (que ara en diuen “directa”) i van conviure els dos models, sense que sapiguéssim mai quin era el camí pel qual es definia el govern de Morral. Ara, a l’oposició, ICV-EUiA parla de gestió directa.

Va sent hora de crear una corrent de defensa clara dels serveis públics, deixant de banda una manera de parlar que confon (gestió directa o indirecta), i en defensa de les escoles bressol públiques i de gestió pública, sense complexos i sense eufemismes.

Aquest model de gestió pública permetria posar l’accent sobre la pedagogia en els centres de gestió municipal, sobre la línia educativa d’aquests. Per a l’etapa 0-3 és fonamental doncs és una etapa on es posen les bases de l’educació dels infants.

El Compromís per Cerdanyola defensa la creació de les escoles bressol i la seva gestió pública. Per aquesta raó es disposa a treballar en una alternativa que permeti sortir de la confusió que s’està generant sobre el tema.

En els propers mesos ens disposem a treballar amb professionals de les escoles bressol i a generar un moviment clar cap a l’establiment d’escoles bressol públiques, com les que ara ja existeixen en localitats veïnes.

Aquesta proposta s’emmarca dins la defensa clara de l’educació pública i dels serveis públics en general, que cada cop es veuen més agredits per les polítiques que s’estan implantant des de les institucions. Serà l’acció i l’actitud ciutadana la que farà entendre a les institucions que no volem perdre allò que durant anys a costat tant d’aconseguir.

Comparteix: