Ple de novembre: ple al Ple

Molta expectativa de nou a la sala i és que tota la ciutadania vol saber com evolucionarà la situació actual, és a dir com i quan sabrem qui governarà i per tant gestionarà els pressupostos per al proper any.

COM HO VAREM VEURE…

Reiterem, de nou, que la sala del Ple estava de gom a gom i que aquest tema comença a “cronificar-se”.

Molta expectativa de nou a la sala i és que tota la ciutadania vol saber com evolucionarà  la situació actual, és a dir com i quan sabrem qui governarà  i per tant gestionarà els pressupostos per al proper any.

Aprovar els pressupostos significa condicionar la labor de govern durant tot l’any següent, sempre ha estat així. És a dir, els pressupostos municipals ens fan saber quines són les prioritats que s’atenen, on aniran a parar els nostres diners, quines seran les partides…s’estalviarà en el capítol de sous als polítics i càrrecs de confiança, com reclamem moltes persones?  i més ara que tan se’ls omple la boca parlant de crisi…? o bé seran les partides de serveis a les persones les que patiran els retalls?

Aquestes temes no poden tenir resposta estant en l’aire la governabilitat de la ciutat. ICV està  en minoria sense els vots suficients per fer aprovar res i l’oposició  (o sigui la resta de grups municipals) està aprofitant la situació  per aprovar i deixar d’aprovar, demostrant a l’alcalde que està  sol i en minoria.

Un cop començada la sessió…

Va ser aquesta una sessió  de Ple poc compromesa. Les forces polítiques que conformen aquesta oposició ocasional i oportunista: PSC, CIU i PP, van fer deixar sobre la taula els punts que van voler i tots a una, en bloc, van anar votant…votacions cantades, ara per la portaveu de CIU, ara per la portaveu del PSC.

Van sorgir paraules tan importants com participació i consens, en boca de la Consol Pla, que tanmateix ens fan replantejar si la Sra. Pla caldria que prengués el diccionari per assabentar-se del significat d’aquestes paraules. Cal recordar-li també que la participació i el consens s’exerciten amb la ciutadania i en temes importants per a la ciutat, cosa que gairebé  mai es dóna. Pensa la Consol Pla que només els seus projectes (digues Auditori, per exemple) són dignes de consens, però s’oblida de que Cerdanyola té molts altres temes pendents.

Un moment important va ser quan l’oposició va presentar la seva moció demanant una auditoria dels comptes municipals. Aquest va ser un cop d’efecte i una moció d’un oportunisme barroer, donat que des del principi que ICV-EUiA va arribar al govern s’havia demanat aquesta auditoria, en iniciar-se una nova etapa després de tants anys de govern dels socialistes.

Va ser el PAS qui en aquells moments va demanar l’auditoria, per saber en quin punt estaven els comptes municipals.  Ningú va voler comprometre’s i fer arribar a la ciutadania l’estat dels comptes. És a dir que ICV-EUiA, CIU i ERC van fer allò de…”hoy por ti mañana por mi” com s’acostuma a dir.

I cap al final… 

Es va tocar el tema del “mirador-passarel·la” sobre el riu Sec, una obra que ningú compren i que per descomptat no calia. El que sí que ens cal i amb urgència és una posada a punt de la llera del riu i la dignificació necessària de la part de la ciutat que aquest riu vertebra.

El Plenillo… 

Va estar ple d’intervencions. Destaquem:

La de la Plataforma contra els abocadors que en aquesta ocasió va plantejar dues qüestions:

La primera, que si l’equip de govern està disposat a fer l’estudi sobre els efectes en la salut de les persones- estudi preceptiu abans de cap intervenció  a la Plana del Castell, segons que diuen els estudis oficials fets en el 2003 i el 2008- i que va ser dirigida a la responsable de Sanitat Carmen Rebollo, que va dir que es faria i que va inclòs en el projecte executiu. Ja veurem…

La segona, demanant si es consideraria una moció enviada a tots els grups municipals sobre la necessitat d’una comissió específica de seguiment del tema dels abocadors, donada la complexitat del tema. A la qual cosa van respondre ICV-EUiA i CIU que cal dur el tema al Consell de Medi Ambient i el PP i el PSC, no es van manifestar, fins no tenir més informació.

La dels joves que van denunciar la intervenció de la policia local per les males maneres i l’atropellament de persones en dues ocasions, durant l’últim mes. L’abús de poder en els dos casos va ser titllat per l’alcalde d’intervenció  correcta.(!) Poc ens serveix a la ciutadania que es tiri sorra sobre casos com aquests, perquè això només suposa inseguretat ciutadana, quan la policia local hauria d’estar per tot el contrari. (Per cert que durant tot el Ple va haver, i es va sentir, una concentració  de protesta per aquestes actuacions de la policia local)

La de l’Escola Saltells mostrant la seva indignació per la no aprovació en el Ple anterior d’un ajut per posar un monitor de suport a un alumne de necessitats educatives especials. Encara que les representants de l’escola van poder escoltar com s’aprovava en aquest Ple l’ajut esmentat.

I el pròxim Ple què?

Pressupostos…!!! Alcaldia…???

Karmele i Puri.

Comparteix: