CNT es suma a la protesta contra l’actuació de la Policia Local

Avui dijous 26 de novembre, a les 19:00 hores, diversos veïns i veïnes han convocat una concentració de protesta davant l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Els motius d’aquesta convocatòria són les recents actuacions de diferents membres de la Policia Local durant la detenció de dos cerdanyolencs, en la qual es van vulnerar els drets més elementals i les llibertats individuals dels detinguts.

El sindicat CNT recentment ha tingut coneixement d’aquests fets, i després de parlar amb els propis afectats i diversos membres de la comissió de veïns que ha organitzat la protesta, ha decidit donar-hi el seu suport. És per aquest motiu que ha decidit sumar-se a la concentració i “anima a la resta de veïns i veïnes de Cerdanyola a assistir-hi”.

Segons els detinguts, el 29 d’octubre dos agents locals de paisà sense identificar-se van intimidar a la veïna L.P.I. que estava sola a les 06:00 hores a la via pública. En aquest moment, el seu company sentimental F.G. va sortir en la seva defensa creient que estava en perill davant dos desconeguts en actitud violenta. Va ser en aquest moment quan la Policia Local va procedir a la detenció dels dos veïns, de forma violenta, sense donar opció a resoldre la situació per la via del diàleg.
Els detinguts, acusats d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, danys i lesions li podria condemnar fins a 6 anys de presó. D’altra banda, ha estat acceptada una denúncia contra els agents locals per lesions.

Per a CNT, un sindicat compromès amb els drets i llibertats individuals i col·lectius, és inacceptable que es produeixin aquestes situacions pròpies d’un passat dictatorial i no d’una societat que es reclama democràtica. I qüestiona si aquestes actuacions defensen realment la ciutadania.
És per això que aquesta tarda assistirà al Ple Municipal per a demanar explicacions dels responsables polítics del govern local, i reclamar que s’arxivin les denúncies contra els detinguts per ser un atemptat a les llibertats individuals més bàsiques.

Agència Confederal de Barcelona, C.N.T. – A.I.T.
Cerdanyola del Vallès, 26/11/2009

Comparteix: