Ple d’octubre: marcatge de “l’actual oposició” per demostrar a l’alcalde que estava sol

No va passar res que no es pogués esperar. Estava cantat que els pactes que va fer l’alcalde amb CiU i PP tindrien un final, només calia posar la data. I quina millor que ara que estem a dos anys de les properes eleccions?

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Com ho vàrem veure…

Com sempre, a la sala del Ple l’espai del públic va ser insuficient. Aquest cop més ple que mai i sense poder-nos encabir la gent que volíem seguir la sessió, apilotats uns contra els altres. Es va demanar per què no s’havia programat aquest Ple a l’Ateneu, sabent per endavant que la situació creada en el govern de la ciutat faria que molta gent hi assistís, tal com va ser.

Ja és hora de que es faci una remodelació d’aquesta sala o se n’habiliti una altra per tal que la ciutadania puguem seguir de prop les sessions dels Plens! Que no és el primer cop que ho demanem!

Un cop començada la sessió…

No va passar res que no es pogués esperar. Estava cantat que els pactes que va fer l’alcalde amb CiU i PP tindrien un final, només calia posar la data. I quina millor que ara que estem a dos anys de les properes eleccions?

Però, “se’ls hi ha anat la mà”. S’anava veient que ICV-EUiA feia temps que anava topant amb CiU i també es veia com el del PP li salvava el cul a l’alcalde més d’una vegada. Però l’escenificació del passat Ple ha anat més enllà de les expectatives creades: el Ple d’aquest mes d’octubre va estar controlat per l’oposició (PSC, CiU i 2 del PP), aquesta tenia l’alcalde a les seves mans.

I la ciutadania? Doncs hem pogut veure com interessos personals i partidistes, passen per davant de les prioritats i necessitats de les persones que vivim i treballem a Cerdanyola. Valgui un exemple: que no s’aprovés la contractació d’una persona de suport a un nen amb necessitats educatives d’un col·legi de la nostra població, només per seguir la consigna que han pactat els que ara són a l’oposició (PSC, CiU i 2 del PP) : anar tots a una, mira tu per on amb dos del PP i sense el González!

Escandalós! Que el cessament de la Consol Pla hagi donat a CiU aire per poder parlar de participació, democràcia, compromís, etc. Ara se’ls omple la boca, però quina participació hi ha hagut a l’hora d’enderrocar l’escorxador quan aquest s’havia demanat per diversos col·lectius, pensant en un possible equipament autogestionat per joves? Encara s’està a temps de compaginar els nous espais amb aquesta finalitat. Hi haurà aquesta participació tan proclamada?

Tot el Ple va ser un marcatge de “l’actual oposició” per demostrar a l’alcalde que estava sol. Excepte el González, que anava donant-li suport, perquè no vol trencar el pacte fet amb l’alcalde –suport a canvi de sou. El González de sempre sense fer-li cap mandra xerrant pels colzes fins que va haver d’intervenir l’alcalde. González al grup mixt!

I al final…

Tots amics. Es reuniran per fer un “govern de salvació”. De què ens salvaran? De les grues, del totxo a la Plana? Dels abocadors?

El Plenillo…

Doncs va ser que deien a tot que sí. A les preguntes sobre la neteja dels abocadors…tothom que sí, que ho faran molt bé, que ho explicaran al Riu Sec, que cal convocar el Consell de Medi Ambient…AIXÒ NO S’HO CREU NINGÚ!

Va ser increïble veure la Laura Martínez del PSC dir que cal declarar la Plana zona contaminada. Però, Laura, qui creus que ha estat responsable de la contaminació feta sinó el teu partit que governava quan tot es va abocar?

Demana al teu partit responsabilitats i solucions o passa’t a la Plataforma contra els abocadors!

I el pròxim Ple què? Pactes, pactes, pactes… però la ciutadania volem saber el cost que tindrà tot plegat!

Karmele i Puri.

Comparteix: