ACVV referma el seu compromís d’aturar el Centre Direccional

L’Associació Cerdanyola Via Verda realitza una roda de premsa sota el lema “Destrucció del territori, especulació i corrupció”.

Dimecres 4 de novembre l’Associació Cerdanyola Via Verda va fer una roda de premsa davant dels diferents mitjans de comunicació. Va venir TV3. La Rosa Guallar, l’Àngel Gaston i en Roger Caballer eren els portanveus de l’ ACVV. L’entitat cerdanyolenca va presentar com a destrucció del territori, especulació i corrupció el lema de la roda de premsa

Rosa Guallar va fer una cronologia somera d’allò que és i representa aquesta entitat d’ençà els seus inicis al 1996. Davant dels riscos que hi havia d’especulació la aleshores Coordinadora Via Verda van formular una alternativa de racionalitat urbanística, de defensa del medi i d’equilibri social com ara el projecte de Cerdanyola Ciutat de la Universitat.

El ja malauradament conegut Centre Direccional va començar a prendre forma en la seva forma especulativa amb els governs de la localitat del PSC i ICV i va agafar empenta amb retocs i remodelacions en el planejament amb els governs tripartits ICV-CiU-ERC i el fins el fa poc ICV-CiU-PP.

Guallar de forma clara, nítida i contundent remarcava no només l’agressió al territori i la connexió entre les serralades de Collserola i Sant Llorenç sinó la així mateix greu situació dels sistemes d’abocadors a la Plana del Castell. L’ACVV denuncia com a pedaç de incalculables conseqüències per a la salut la no eliminació per extracció de tots els residus ubicats. L’equip de govern amb la complicitat de tots els partits del consistori donen suport amb matissos a la remediació per confinament dels residus. Aquests residus tornaran a emergir amb gasos i fluir pel subsól de forma incontrolable.

L’ACVV assenyala la responsabilitat de les diferents administracions i la seva complicitat en posar davant de la salut dels ciutadans el profit especulatiu d’uns milers d’habitatges que la nostra vila no necessita per al seu normal i sostenible creixement.

Arran l’operació Pretòria del jutge Garzón i les connexions d’alguns implicats a nivell personal i de certes empreses, varis mitjans de comunicació s’han fet ressò de la notícia i han acudit a la convocatòria de l’entitat cerdanyolenca. Davant la pregunta si tenen coneixement d’indicis de corrupció en aquest tema, l’ACVV tot i conèixer accions i decissions des de l’entorn públic i interessos privats poc clars esperen les pertinents actuacions judicials.

Finalment l’ACVV referma el seu compromís d’aturar la iniciativa especulativa amb mobilitzacions i acudint a les instàncies judicials competents. Recorden que la Fiscalia, òrgan depenent dels poders executius ha desestimat emprendre accions legals tot i les evidències clamoroses d’indicis de delicte en la generació dels residus i el seu abocament descontrolat.

Comparteix: