Defensem el CAP de Fontetes i la Sanitat Pública

NOTA DE PREMSA DE LA CUP DE CERDANYOLA

Defensem el CAP de Fontetes i la Sanitat Pública

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola del Vallès exposem públicament el nostre posicionament en relació a la reunió sobre el CAP de Fontetes i desballestament progressiu de la sanitat pública que estem vivint:

-Transmetem el nostre suport i confiança a l’Associació de Veïns de Fontetes i a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que durant els darrers mesos estan treballant en la defensa aferrissada del servei del CAP de Fontetes i de la sanitat pública com a dret bàsic de la població de Cerdanyola.

-Trobem vergonyós que a la darrera reunió entre aquests agents socials amb la Conselleria de Salut i responsables del Servei Català de Salut per tractar la situació del CAP de Fontetes, els responsables polítics de la Generalitat regategessin els serveis i intentessin enganyar els seus interlocutors amb maniobres de xifres falsejades i consultes a la població del barri que mai s’han realitzat. Unes maniobres que només tenen com a objectiu reduir el servei mèdic d’aquest CAP per preparar el seu tancament definitiu.

-Denunciem públicament la demagògia i la pràctica oportunista dels partits del consistori, que participen junt amb els seus partits d’obediència a Barcelona o a Madrid en el desmantellament de la sanitat pública. Una complicitat dels grups municipals que amb el seu silenci estratègic i partidista col·laboren en l’estat de deixadesa i caos de la nostra sanitat pública: llistes d’espera entre 6 i 24 mesos, incapacitat material d’atendre les visites; demores; manca d’infraestructures i de personal sanitari; estrès dels treballadors i treballadores que pateixen aquestes deficiències, etcètera.

- Des de la CUP de Cerdanyola reclamem una aposta decidida per un únic sistema públic sanitari, denunciant l’ús de diner públic en una política de concerts que només afavoreix interessos particulars mentre la majoria de la població, la que no paga serveis privats, veu com l’atenció es deteriora dia a dia. En aquest sentit, la pèrdua del servei del CAP de Fontetes anuncia la desaparició progressiva de la sanitat pública, si no hi posem remei: cal que lluitem pels nostres drets, cal sortir al carrer!

Comparteix: