La crisi al govern i els pisos i equipaments de l’abocador

Des de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors volem manifestar la nostra convicció que, sigui quin sigui l’equip de Govern que surti per a garantir la governabilitat, la urbanització al voltant dels abocadors de Can Planes tirarà endavant si la ciutadania no ho aturem perquè, en això, tots els partits de l’ajuntament hi estant d’acord. Malgrat que en el llenguatge d’aquests partits se l’anomeni “projecte estratègic de gran importància per a la ciutat”.

Fer pisos i equipaments esportius en un abocador és un tema com a mínim “delicat”, fet que ha provocat fortes tensions internes com la que va esclatar en l’ultim Ple i que ha acabat en la ruptura del Govern.

Construir pisos als abocadors requereix d’uns ardits o estratagemes l’ètica i la legalitat de les quals qüestionem des de la Plataforma, com evitar complir la Llei (Reial Decret 9/2005), establir compensacions urbanístiques per a privats que aporten sòl propi que ells mateixos van contaminar (com l’empresa Puigfel), o altres tipus de negociacions que no es fan públiques i que donen lloc a suspicàcies de presumptes prevaricacions.

Van ser, doncs, els pisos dels abocadors de Can Planes la gota que va fer vessar el got d’un Govern ja desgastat per diferents polèmiques. Un Govern que en cap moment ha volgut aplicar l’imprescindible criteri de precaució (per la salut, per la seguretat, per al medi ambient) i ha triat una falsa solució que no descontamina i desatén els interessos de la ciutadania. I tornem a recordar que si en aquella zona finalment s’hi construeixen pisos i equipaments difícilment garantiran la salut dels que hi visquin o hi vagin per fer esport i inclús requeriran mesures constructives addicionals per gasos a l’atmosfera i líquids corrosius en el subsol (lixiviats).

Des de la Plataforma demanem a l’ajuntament que posi a exposició pública el Pla parcial que van retirar del polèmic Ple de setembre, per tal que la població poguem conèixer els requeriments necessaris per a poder construir al voltant de l’abocador . Aquest nou Pla del Centre Direccional és molt diferent a l’aprovat al juliol del 2005 arran del problema dels abocadors i sol·licitem que sigui sotmès de nou a avaluació d’impacte ambiental integrada, tal com estableix la Llei 6/2009.

Ja va sent hora que a Cerdanyola s’urgeixin nous polítics que treballin pel bé més preuat
de les persones: la salut.

Ciutadana i ciutadà, no tanquis els ulls ni la boca. Tu també ets responsable del futur de Cerdanyola i per sobre de tot de la nostra salut i la dels nostres fills i filles.

Plataforma Cerdanyola sense abocadors

Comparteix: