Alfredo Viloria: “L’ALBA és una aliança per lluitar contra la pobresa i l’exclusió”

El Local de Ripollet va acollir un col·loqui entorn de l’ALBA i els processos de transformació a Llatinoamèrica que va comptar amb la participació del comunicador social veneçolà Alfredo Viloria i l’historiador cubà Gustavo de la Torre.

Arofitant la visita del company bolivarià i comunicador social Alfredo Viloria, la Brigada Vallesana Simón Bolívar va organitzar el passat dimecres 29 de juliol un col·loqui al Local de Ripollet entorn de l’ALBA, “Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América”. L’acte també va comptar amb la participació del company historiador cubà Gustavo de la Torre.

Una trentena de persones van participar a l’activitat, en la què es va destacar que “l’ALBA és un acord d’integració que trenca amb els esquemes economicistes dels acords multilaterals existents fins ara” i on es va denunciar el paper colpista dels mitjans de comunicació de masses, que es dediquen a intoxicar i manipular l’opinió públicar per preparar-la per a eventuals cops militars, com està succeïnt actualment a Hondures. En aquest sentit, es va convidar a les assistents a participar de l’incipient “Movimiento por un Periodismo Necesario“, una iniciativa nascuda des de les bases de la Revolució Bolivariana que intenta crear mecanismes lliures de comunicació i d’intercanvi d’informació per tal de trencar el bloqueig mediàtic que patim a Europa sobre els processos socials llatinoamericans.

Sobre el cop d’estat d’Hondures els dos ponents van coincidir que no es tracta només d’un intent d’aturar el procés de transformació social endegat en aquest país centroamericà, sinó un atac a tots els pobles llatinoamericans que caminen cap a la sobirania i l’autodeterminació, tant políticament com econòmica, i contra tots els pobles dels món que volen iniciar aquest camí.

Un cop acabat el col·loqui es va realitzar un sopar de germanor.

Comparteix: