El veïnat de Sant Martí-Xarau anuncia accions col·lectives per denunciar la reubicació forçada al nou CAP La Farigola

dscf0761

Convocades per l’AVV Sant Martí-Xarau i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, mig centenar de veïnes i veïns del barri es van reunir ahir dimarts en assemblea per debatre sobre els canvis que ha patit l’atenció primària a Cerdanyola i la situació de la sanitat pública a la ciutat. La reorganització iniciada amb l’obertura del CAP La Farigola, que suposa la posada en funcionament de la nova ABS Cerdanyola-Ripollet, ha comportat la reubicació “per decret” dels veïns del barri al nou ambulatori, que critiquen que han rebut les cartes informant dels canvis sense haver estat consultats ni informats prèviament per part de les autoritats sanitàries ni les locals.

A més dels elements indicats, el veïnat denuncia la mala accessibilitat al nou equipament sanitari des del barri, ja que l’ascensor de la passarel·la situada al carrer d’Adam i Eva no funciona la majoria de dies. Aquest fet, recorden, suposa un greu problema per a la majoria de veïns del barri, gent gran, ja que el vehicle privat tampoc és una alternativa per manca de llocs per estacionar. Per altra banda, van destacar que no està clara la dotació de personal del nou ambulatori i que aquest no disposa de tots els serveis, com per exemple pediatria, que només s’ofereix a les tardes i per casos urgències, motiu pel qual els infants del barri continuaran sent atesos al CAP Serraparera. Les assistents també van denunciar que aquelles que ja han demanat el retorn a l’ambulatori que tenien fins ara estan rebent amenaces de perdre el dret a l’atenció domiciliària, a més de no poder-ho fer fins, com a mínim, d’aquí 6 mesos.

L’assemblea va acordar iniciar una recollida de signatures en contra de la reubicació “per decret” al nou ambulatori i es van anunciar mobilitzacions de cara a setembre si les seves reivindicacions no són ateses.

AVV Sant Martí-Xarau
Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública

Comparteix: