Comunicat de valoració de les Desenes Festes Majors Alternatives de Cerdanyola

Des de la comissió de Festes Majors Alternatives de Cerdanyola, valorem com un èxit les X FMA, volem agraïr l’assistència i la participació de totes les persones que un any més, i ja en van 10, han vingut massivament a gaudir d’unes Festes Majors Alternatives i Populars. Sense aquestes persones, les FMA haurien desaparegut ja fa temps.

A més, volem mostrar el nostre agraïment a tots els grups artístics i musicals que han passat, en algun moment, per les FMA. També volem agraïr als col·lectius que formen les FMA, tot el treball dut a terme, perquè la vila pugui gaudir d’unes Festes que s’han convertit, ja fa temps, en referent de les Festes Alternatives de la comarca.

Hem fet una dècada, però d’altra banda, hem de lamentar l’actitut del nostre ajuntament. Durant una dècada l’ajuntament de Cerdanyola, no ha fet altra cosa que posar pals a les rodes, instàncies que no es responen, reducció de pressupost, insuficiència de materials bàsics com labavos, marejar-nos amb la ubicació de FMA, dilatació del procés per provocar que el cartell de FMA surti tard etc.. i aquest any no havia de ser una excepció.

L’ajuntament, unilateralment, ha decidit que no som cultura, i ens ha relegat de la regidoria de cultura, que és on estàvem, a la regidoria de juventut, que és una regidoria amb un pressupost sensiblement inferior, enfrontant-nos de manera premeditada a diferents sectors de la vila, que veuen com el que abans l’ajuntament els donava a elles, ara ens ho dóna a nosaltres. Nosaltres no hem demanat que ens canviéssin de cultura a juventut, FMA som cultura. L’ajuntament vol provocar l’enfrontament entre diferents col·lectius i entitats de la vila i les FMA.

Fent una repassada a aquests deu anys, ens adonem que estem aconseguint objectius; ara els concerts que organitza l’ajuntament per festes, són gratuïts, ara en aquests concerts toquen bandes de Cerdanyola… Però lamentem que aquests canvis només s’ha produït perquè l’ajuntament, vol competir amb els concerts de Festes Majors Alternatives.

Finalment, també hem de lamentar el poc seguiment que els mitjans de comunicació locals han donat a la desena edició de les FMA, poc seguiment, que no és cap novetat malauradament. Enguany 13 associacions i col·lectius hem organitzat les Festes, i som les següents: Eskamot All i Oli, Maulets, AMC L’Escorxador, AC La Verema, Colla de la Bèstia de Foc Martineta, Ass. Okupes de Cerdanyola, Monitors i Monitores de Cerdanyola, Verenjena Revelde, PAS, Null Lab i 3 Cooperatives de consum.

Comparteix: