L’actual conjuntura electoral i la retallada de drets i llibertats

Des de PAS volem transmetre la nostra valoració sobre el clima que s’està generant en els dies previs a les eleccions estatals del 9 de març. Unes eleccions que, creiem des del nostre col.lectiu, no es realitzaran des de la plena normalitat de drets i llibertats. El fet que hagin estat excloses (prohibides i perseguides) algunes opcions dissidents, a les quals se’ls ha impossibilitat la participació en aquestes eleccions per motius polítics, reflecteix el greu dèficit de llibertats que es viuen actualment a l’Estat espanyol.

Durant les darreres setmanes han estat prohibits dos partits polítics més al País Basc, grups d’esquerres que comptaven amb un suport social i electoral important i amb càrrecs electes a les comunitats autònomes, ajuntaments i altres institucions. Un fet molt greu que, a més a més, està fonamentat en processos político-judicials de persecució d’unes idees determinades i basats en la fabricació de proves i supòsits. Unes prohibicions que s’han afegit a la vulneració dels drets humans i llibertats reiterades, l’exemple més greu de les quals és la pervivència de la tortura.

Aquesta involució de les llibertats, especialment accentuada pel clima electoral, s’ha posat de manifest també en les prohibicions per part de les Juntes Electorals de la celebració del Dia de la Dona Treballadora per al 8 de març en alguns indrets de l’Estat. Un clar exemple de com la dinàmica bipartidista limita i criminalitza les opcions dissidents i la lliure reunió i manifestació. En el circ mediàtic d’aquestes eleccions només tenen cabuda les sigles dels dos grans partits estatals, que pressionen els votants amb el fantasma de la por i amb promeses que mai compleixen.

També volem recordar que una gran part de la població que viu i treballa a Catalunya (i a l’Estat) tampoc pot participar a aquestes eleccions pel fet d’haver nascut a un altre estat. Un segment de població que no compta per als partits governants si no per a contribuir amb els seus impostos i la seva força de treball. Una situació que només pot ser considerada com a segregacionista, injusta i antidemocràtica.

Comparteix: